
شام گذشته، شرکت کننده گان نشست ملی رسانه، با رییس جمهور غنی دیدار کردند.
نشست دو روزهٔ ملی رسانه، زیر عنوان«حقوق صنفی، امنیت و حرفه یی بودن» دوم و سوم ثور از سوی فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه ها و به همکاری دفتر انتر نیوز، در مرکز رسانه های حکومت برگزار شد و در آن حدود ۲۰۰ تن از مدیران رسانه ها، مقامات حکومتی و خبرنگاران کابل و ولایات شرکت ورزیده بودند.
در آغاز دیدار شرکت کننده گان این نشست با رییس جمهورغنی، که نزدیک به هفتاد تن از خبرنگاران ولایات نیز در آن حضور داشتند، ملالی میوندی به نماینده گی از خبرنگاران ولایتی، مشکلاتی را که خبرنگاران و رسانه های فعال در ولایت های مختلف با آن مواجه هستند شرح داد. تهدیدات امنیتی، مشکلات روز افزون اقتصادی، عدم دسترسی به اطلاعات، صرفیهٔ کمرشکن برق و مشکلات خاص بانوان خبرنگار از مواردی بود که خانم ملالی میوندی به آن اشاره کرده و از حکومت، به ویژه رییس جمهور خواهان توجه جدی به این مشکلات شد.
سخنران دیگر این نشست، فهیم دشتی عضو رهبری فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان بود که در مورد اهداف نشست دو روزه صحبت کرده، از دست آورد های کمیتهٔ مشترک رسانه ها و حکومت در زمینه های رسیده گی به قضایای خشونت علیه خبرنگاران، حل مشکل باقیداری های مالیاتی رسانه ها، ایجاد صندوق حمایت از خبرنگاران و اصلاح قوانین مرتبط با کار خبرنگاری، یاد آوری کرد.
به گفتهٔ دشتی، در دیدار قریب الوقوع اعضای کمیتهٔ مشترک رسانه ها و حکومت با رییس جمهور، جزئیات تلاش ها و دست آورد های این کمیته با رییس جمهور شریک ساخته خواهد شد.
با در نظر داشت بحث هایی که در جریان نشست دوروزهٔ حقوق صنفی، امنیت و حرفه یی بودن، صورت گرفته بود، دشتی پیشنهاد های مشخص شرکت کننده گان این نشست را با رییس جمهور شریک ساخت.
- ایجاد کمیتهٔ هماهنگی دسترسی به اطلاعات به ریاست رییس اجرائیهٔ حکومت وحدت ملی، و عضویت مقامات ارشد حکومتی، اعضای کمیسیون نظارت دسترسی به اطلاعات و نماینده گان فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه ها؛
ـ صدور فرمان بخشوده گی جریمه های مالیاتی رسانه و تقسیم باقیداری های مالی رسانه ها از بابت مالیات، حق الامتیاز فریکونسی و اجرت برق به اقساط هفت ساله، بربنیاد پیشنهاد هایی که کمیتهٔ فرعی مشترک نهاد های مرتبط حکومتی و اعضای فدراسیون، پس از بررسی های شش ماهه، به ریاست جمهوری فرستاده اند؛
- جلب حمایت مالی به صندوق حمایت از خبرنگاران که رییس جمهور با شرط تأمین شفافیت فعالیت این صندوق، تعهد کرده بود و حالا با تعدیل طرزالعمل صندوق، و طرح پالیسی های مشخص برای صندوق، امکان آن فراهم شده است؛
- زمینه سازی برای تطبیق قانون کار و مقررهٔ طرز تأسیس و فعالیت رسانه های همگانی با هدف رفع مشکلاتی که از قرار داد های کار خبرنگاران با مالکان رسانه ها ناشی می شود؛
- تهیهٔ یک طرزالعمل از سوی کمیسیون اصلاحات اداری برای درج سوابق کاری خبرنگاران و کارمندان رسانه ها در سوانح شان، زمانی که به کار در ادارات دولتی آغاز می کنند؛
و طرح مقررهٔ بازنشسته گی یا تقاعد سکتور خصوصی به دلیل این که خبرنگاران و کارمندان رسانه های خصوصی، پس از تقاعد، مستحق حقوق تقاعد نمی شوند.
رییس جمهور در پاسخ این پیشنهاد ها، چند وعده داد:
- کمیتهٔ هماهنگی دسترسی به اطلاعات، ایجاد شود.
ـ برای زمینه سازی تطبیق قانون کار و مقررهٔ طرز تأسیس و فعالیت رسانه های همه گانی خصوصی، وزارت کار و امور اجتماعی ووزارت اطلاعات و فرهنگ در همکاری با فدراسیون و زیر نظر معاون دوم ریاست جمهوری، کمیته ای را تشیل دهند.
- دوسیه های آنعده از عاملین قضایای خشونت علیه خبرنگاران که پولیس قادر به پیگری شان نیست از جمله محافظین رییس جمهور، نیرو های خارجی، محافظین اعضای شورای ملی و قضات، به ریاست جمهوری فرستاده شود تا مورد پیگیری جدی قرار گیرند.
- برای رفع بخشی از مشکلات مالی رسانه ها، میکانیزم مشخصی برای توزیع عادلانهٔ اعلانات دولتی به رسانه های سرتاسری و محلی، آماده شود.
- در مورد پیشنهاد های کمیتهٔ بررسی باقیداری های مالیاتی رسانه ها، تصمیم گرفته خواهد شد.
رییس جمهور همچنان خواست که متن سخنرانی ها و پیشنهاد های هر دو سخنران، توحید شده و به گونهٔ مکتوب به دفتر سخنگوی ریاست جمهوری برای پیگری مسایل، فرستاده شود.
در روز نخست نشست ملی رسانه ها، داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجرائیه و سید آقا حسین فاضل سانچارکی، معیین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ حضور داشتند.
رییس اجرائیه نیز پیشنهاد ایجاد کمیتهٔهماهنگی دسترسی به اطلاعات را استقبال کرد و همچنان برای پیگیری پیشنهاد درج سوابق کاری خبرنگاران در سوانح شان، هنگام آغاز در کار های دولتی وعده داد تا کمیسیون اصلاحات اداری، طرحی را به این منظور آماده کند.
رییس جمهورو رییس اجرائیه همچنان از فعالیت های فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه ها و کمیتهٔ مشترک رسانه ها و حکومت، استقبال کرده و از آنها خواستند که این تلاش ها را ادامه بدهند.