درباره مرکز منابع

چگونگی  پوشش خبری کوید ۱۹


برای خبرنگاران و رسانه های افغانستان

 از آغاز شیوع کرونا در سال ۲۰۱۹ میلادی در جهان، نهاد های بین المللی مرتبط ، رهنمود هایی را برای تنظیم چگونه گی گزارش دهی از این بیماری همه گیر، آماده و نشر کرده اند.


طبیعتاً اکثریت قریب به اتفاق مردم در گوشه و کنار دنیا اطلاعات شان در مورد شیوع این بیماری، تاثیرات آن و چگونه گی جلوگیری از سرایت آن را از طریق رسانه ها به دست می آورند.


هر گونه اطلاع دهی نادرست، غیردقیق و گمراه کننده، از سوی خبرنگاران و رسانه ها در مورد شیوع و اثرات کرونا و راه های جلوگیری از آغشته شدن به ویروس این بیماری، می تواند جان افراد بیشماری را به خطر انداخته، شیوع کرونا را سرعت بخشیده و باعث مرگ و میر بیشتر شود.


شیوع کرونا تاثیرات صحی، اجتماعی و اقتصادی در سطح جهان داشته و اقدامات در جهت پوشش خبری این مساله، می تواند تاثیرات مثبت و منفی در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و صحی داشته باشد.


رسانه های نقش عمده ای در اطلاع رسانی دقیق و قابل فهم به مخاطبین شان می توانند داشته باشند و این تنها در صورتی ممکن است که شیوه های درست را در پیش گرفته و فقط از اطلاعات دقیق و تایید شده استفاده کنند.


اتحادیهٔ‌ ملی ژورنالیستان افغانستان با همکاری دفتر یونسکو در کابل، تلاش دارد تا راه های بهتر، دقیقتر و حرفه یی تر گزارشدهی در مورد کوید ۱۹ را با خبرنگاران و کارمندان رسانه های افغانستان، شریک سازد تا آنان بتوانند با استفاده از شیوه های جدید و موثر به گزارشدهی دقیق  در این رابطه بپردازند و از تاثیرات منفی شایعات و اطلاعات نادرست بکاهند.


رسانه ها همچنان می توانند در شکل دهی ذهنیت اجتماعی در پیوند با کوید ۱۹ نقش بازی کرده و به این ترتیب شیوع این بیماری را کاهش داده یا کند سازند.


به همین منظور اتحادیهٔ ملی ژورنالیستان افغانستان، این صفحه آنلاین-مرتبط به کوید ۱۹ و فعالیت های رسانه یی را در ویب سایت خود فعال نموده است. ما تلاش می نماییم تا منابع دقیق، کارا و موثر را در این آدرس به دسترس خبرنگاران افغان قرار دهیم، تا با استفاده از این منابع خبرنگاران و رسانه ها بتوانند نقش موثر در راستای  مبارزه با ویروس کوید ۱۹ ایفاء نمایند.