
در کار گاه آموزشی مصونیت خبرنگاران که از سوی اتحادیهٔ ملی ژورنالیستان افغانستان در بامیان برگزار شده بود، نزدیک به ۲۵ خبرنگار بامیانی شرکت داشتند.
این خبرنگاران که با رسانه های محلی، سرتاسری و بین المللی همکار استند، طی دو روز از محتوای رهنمود مصونیت خبرنگاران که از سوی اتحادیه به نشر رسیده آگاهی یافتند.
قبل از این، دوره های مشابه در ولایت های کندهار، هرات، بلخ، ننگرهار، خوست،و بدخشان برگزار شده بود که در هر کدام از کار گاه های مذکور بیش از ۲۰ خبرنگار شرکت داشتند.
در ولایت بامیان نیز، مانند ولایت های دیگر، برای بانوان خبرنگار، یک بخش خاص آموزش در نظر گرفته شده بود.
بر بنیاد طرح برگزاری کار گاه های آموزشی یاد شده، ضمن این که بانوان خبرنگار طی دو روز در کنار همکاران مرد شان ، ابعاد مختلف مصونیت را آموزش می بینند، یک بخش خاص، با توجه به ویژه گی های کاری شان، برای آنها در نظر گرفته شده که از سوی آموزگاران زن تدریس می شود.
خبرنگاران بامیان، در حالی که از برگزاری این کارگاه آموزشی خشنود بودند می گفتند که به دلیل فضای امن بامیان، اکثراً نهاد های دولتی و غیر دولتی به این ولایت توجه ندارند.
آنان شکایت داشتند که هیچ کدام از نهاد های حامی و صنفی خبرنگاران در بامیان دفتر ندارند و اگر اتفاقی برای شان می افتد مجبور استند که با دفاتر مرکزی این نهاد ها در کابل به تماس شوند.
فهیم دشتی، رییس اتحادیهٔ ملی ژورنالیستان افغانستان که در جریان برگزاری کار گاه آموزشی مصونیت در بامیان حضور داشت، در حالی که می گفت، این اتحادیه در هیچ ولایت، دفتر ندارد، به خبرنگاران بامیانی وعده سپرد که نخستین دفتر اتحادیه را به زودی در ولایت بامیان فعال خواهد کرد.