صلح به عنوان یک نیاز جدی برای مردم و سرزمین ما مطرح است و گفتگو های جاری صلح، امیدواری هایی را در راستای دست یابی به این نیاز به وجود آورده است.
رسانه ها و فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان، از گفتگو های جاری صلح استقبال و حمایت می کنند و اعلام می دارند که نقش سازندهٔ شان را در این جریان با تعهد، غیر جانبدارانه و در چهار چوب قوانین نافذ کشور و اخلاق حرفه یی، ایفا خواهند کرد.
با توجه به این که آزادای بیان و فعالیت رسانه های آزاد بزرگترین دست آورد افغانستان در هژده سال گذشته است و با درنظر داشت این که تا هنوز درجریان گفتگو های صلح، هیچ اشاره ای به این ارزش نشده، نگرانی هایی به وجود آمده که به گونهٔ ذیل مطرح می شود:
- در جریان گفتگو های صلح، همهٔ طرف ها به شمول دولت افغانستان، کشور ها و نهاد های بین المللی ذیدخل در این گفتگو ها و گروه طالبان، باید آزادی بیان،گردش آزاد اطلاعات و فعالیت آزادانهٔ رسانه ها را به عنوان اصول بنیادین، مد نظر داشته باشند.
- نتایج گفتگو های صلح نباید منافی آزادی هایی باشد که در قانون اساس، قانون رسانه های همه گانی، قانون دسترسی به اطلاعات و سایر اسناد تقنینی برای رسانه ها و خبرنگاران، تضمین شده است.
- رسانه ها و فدراسیون در حالی که گفتگو های صلح و رسیدن به صلح سراسری در کشور را جداً حمایت می کنند، حاضر نیستند ارزش هایی را که سال های طولانی به ویژه هژده سال اخیر برای به دست آوردن آن تلاش و مبارزه کرده اند، قربانی نمایند.
- در جریان گفتگو های صلح تا به نتیجه رسیدن این تلاش ها، طرف های ذیدخل به ویژه گروه طالبان، باید مصونیت خبرنگاران، رسانه ها و کارمندان رسانه ها را تضمین کرده، زمینه دسترسی خبرنگاران به مناطق زیر کنترول شان را به منظور جمع آوری و پخش و نشر اطلاعات فراهم ساخته ، تهدیدی را متوجه آنها نسازند و مانع رفت و آمد آنان در سرتاسر کشور نشوند.
- از دولت افغانستان به گونهٔ خاص تقاضا داریم تا به ارزش های یاد شده در این اعلامیه به عنوان خطوط سرخ در جریان گفتگو هایش با گروه طالبان و دیگر شرکای منطقه یی و جهانی، پابند باشد.
و من الله توفیق