رهنمود گزارش دهی از کوید ۱۹ برای خبرنگاران افغان

چهارشنبه حمل 1399,1,27

این کتاب رهنمود پیرامون موضوعات بیماری کوید ۱۹ برای خبرنگاران افغان تهیه شده است. محتوای این رهنمود در مورد گرد آوری ابزار، تکنیک ها، منابع واستراتیژی برای خبرنگاران معلومات ارائه می کند که در برگیرنده موضوعات شیوع بیماری کوید 19 است. این موضوعات شامل ابزار جهت شناسائی حقایق، سوء تفاهمات و انحراف اذهان می باشد.   


با انفجار خبر مبنی بر شیوع کرونا (کوید ۱۹) بر گزارش گران و تنظیم کننده گان خبر الزامی است تا خبر های موثق را به مخاطبین ارائه کنند؛ خبرهای جعلی را تفکیک کرده و خبرها را به ترتیب اهمیت و به گونهٔ دقیق وقابل پذیرش به شنونده ها برسانند. خبر های ناقص و جعلی در مورد  ویروس کرونا و گسترش آن، و همچنان تدابیر صحی بسیار زیاد شده است. مردم می خواهند خود را در برابر این ویروس محافظت کنند و هرگونه تدابیر را روی دست می گیرند که این تدابیر اکثرا توسط شایعه پراکنی و اخبار جعلی که تا اندازه ای در جامعه پذیرفته شده است، روی دست گرفته می شوند.


در حال حاضر آنچه روشن است، این که پوشش دهی خبرهای مربوط به بیماری کوید ۱۹ به چالش مبدل شده است؛ زیرا  خبرنگاران با یک رخداد ی جهانگیر (Pandemic) مواجه شده اند که بسیاری از ابعاد آن نامعلوم بوده و گاهی جهان به گونه غیر منطقی به این بحران واکنش نشان می هد.  


به همین منظور اتحادیه ملی ژونالیستان افغانستان رهنمودی را تهیه نموده تا با استفاده از این رهنمود خبرنگاران و رسانه های ما بتوانند در راستای آگاهی دهی به مردم رفتار آگاهانه و تخصصی داشته باشند.