رامین منصوری ـ رادیو دنیای نوین
ویروس کرونا در دسمبر سال ۲۰۱۹ میلادی نخستین واقعه آن در واهان چین ثبت شد و اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی بحران این بیماری در سطح جهان کسترش پیدا کرد در افغانستان، ویروس کرونا نخست از شهر قم ایران وارد ولایت هرات شد.
به باور پزشکان در نخست بیماری کرونا یک بیماری تازه در جهان بخصوص افغانستان بود که سبب تلفات جانی بیشتر و خسارات هنگفت مالی گرددید. به همین منظور وزارت بهداشت افغانستان کمپاین آگاهی دهی را برای مردم از منابر مساجد گرفته تا رسانه و صفحات اجتماعی به راه انداخت تا شهروندان را در مورد ویروس کرونا راه های مقابله و جلوگیری ان آشنا بسازند.
مسوولان بیمارستان رونایی پروان نیز میگویند مانند سایر ولایت ها از بودجه ای که در موج اول کرونا از طرف مرکز به ولایت پروان مواصلت شده بود در نشر پیام های صحی کرونایی و آگاهی دهی از طریقه های مختلف به مصرف رسانیده اند.
داکتر عبدالستار مصدق می افزاید که با نشر پیام های صحی و آگاهی دهی برای مردم در مورد بیماری کوید ۱۹ از دریچه رسانه ها در ولایت پروان توانستهاند که اکثریت باشنده گان این ولایت را از اضرار و راه های جلوگیری از آن اطلاع حاصل کنند.
آگاهان امور پزشکی نیز به این باور اند که آگاهی دهی پیرامون ویروس کرونا برای کردم جامعه یک امر مهم پنداشته میشود. به گفته آنان مسوولان ریاست صحت عامه پروان باید برنامه های آگاهی دهی شان را از طریق رسانه و ملا امامان مساجد بیشتر نمایند تا باشنده گان این ولایت معلومات بیشتری در مورد بیماری کوید ۱۹ کسب کنند.
در عین حال شماری از باشنده گان ولایت پرو.ان باآنکه نشر پیام های صحی و آگاهی در مورد کرونا را برای مردم مهم می پندارند اما با ابراز نگرانی میگویند ریاست صحت عامه این ولایت برنامه درست آگاهی دهی م مداوم را در پیرامون ویروس کرونا نداشتند و این کارزار شان فقط در مدت یک یا دوهفته بوده است.
این باشنده گاه از مسوولان ریاست صحت پروان میخواهند تا برنامه های آگاهی دهی در مورد بیماری کوید ۱۹ را ازسر بگیرند چون نوز هم بیشتر مردم روستا نشینان با این ویروس و راه عدم مبتلا شدن باآن را نمی دانند.
اما مسوولان بیمارستان کوید۱۹ پروان در مورد ویروس کرونا برنامه آگاهی دهی اکنون و در آینده روی دست دارند یا خیر چیزی نگفته اند.