رییس جمهور برای تامین خواست های خبرنگاران، وعدۀ قطعی داد

President give a definite promise to meet the demands of journalists.
شنبه جوزا 1395,3,8

رییس جمهور غنی، در حضور جمع بزرگی از خبرنگاران و مسؤولان رسانه ها، وعده سپرد که به زودی، خواست های آنها را، پاسخ می دهد.

شام دیروز، شرکت کننده گان نشست ملی تصویب موازین اخلاقی ژورنالیزم، در قصر سلام خانه، مهمان، رییس جمهور بودند.

در این نشست که حدود 300 تن از خبرنگاران، مسؤولان رسانه ها و مقام های حکومتی شرکت داشتند، فهیم دشتی و ضیا بومیا، به نماینده گی از فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه ها سخنرانی کرده ، تصویب موازین اخلاقی ملی ژورنالیزم را یک گام بزرگ و تاریخی برای معیاری سازی فعالیت های رسانه یی در کشور دانسته و خواست های خبرنگاران و رسانه ها از حکومت را با رییس جمهور در میان گذاشتند.

تمدید مهلت تجدید جواز رسانه ها و تعدیل بخشی از مقررۀ طرز تاسیس و فعالیت رسانه ها که هزینه های هنگفتی را به عنوان فیس جواز و تضمین بانکی، بر رسانه ها تحمیل می کند، پیگیری جدی دوسیه های خشونت علیه خبرنگاران، رسیده گی به مشکلات کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات، بررسی مشکلات بیش از 170 رادیوی محلی، تطبیق طرزالعمل تامین امنیت و مصونیت خبرنگاران و رسانه ها، ایجاد صندوق حمایت ار خبرنگاران و رسانه ها و طرح ایجاد شهرک های خبرنگاران در کابل و ولایات، ازخواست های عمده ای بود که با رییس جمهور شریک شد.

 رییس جمهور وعده داد که به زودی یک نشست تخنیکی با اعضای کمیسیون نظارت بر تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات، برگزار می کند تا به مشکلات این کمیسیون رسیده گی شود. گنجانیدن بودجۀ مشخص برای این کمیسیون در بازبینی وسط سال بودجۀ ملی، وعدۀ دیگر رییس جمهور در این زمینه بود.

رییس جمهور همچنان وعده داد که نماینده گان رادیو های محلی را دعوت می کند تا طرح های آنها برای رفع مشکلات موجود شان را بررسی کرده و راه حل های دقیق برای مشکلات آنها، جستجو و عملی شود.

در بارۀ پیگیری دوسیه های قتل خبرنگارن و خشونت علیه خبرنگاران و رسانه ها، گزارش ارائه شده از سوی مسؤولان فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه ها را، قابل تامل دانسته و وعده داد که به زود ترین فرصت ممکن، نهاد های مربوط را هدایت می دهد تا در این زمینه، با سرعت و جدیت عمل کنند.

قبل از این بر اساس فرمان رییس جمهور در یکی از نشست های کمیسیون عدلی و قضایی کابینه که با حضور نماینده گان فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان برگراز شده بود، کمیته ای با شرکت نماینده گان وزات های داخله و اطلاعات و فرهنگ، ریاست امنیت ملی، دادستانی کل ، داد گاه عالی و فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان، تشکیل شده بود. این کمیته در هشت جلسۀ متوالی، 679 دوسیه را بررسی کردند که ازاین میان بیش از 420 دوسیه، قابل پیگرد قانونی دانسته شده است.

رییس جمهور از نماینده گان فدراسیون خواست تا همچنان در پیگیری این دوسیه ها با نهاد های کشفی، عدلی و قضایی، همکاری نمایند.

برای تمدید زمان تجدید جواز رسانه ها و تعدیل مقررۀ طرز تاسیس و فعالیت رسانه های همه گانی، رییس جمهور به وزیر اطلاعات و فرهنگ که در نشست شام گذشته حضور داشت، هدایت داد تا پیشنهادی را در این زمینه تهیه و به دفتر ریاست جمهوری بفرستد تا فرمان مشخصی در این مورد صادر شود.

به منظور ایجاد صندوق حمایت از رسانه ها، رییس جمهور بر وعدۀ قبلی اش مبنی بر جمع آوری کمک های بین المللی برای این صندوق تاکید کرد و قرار شد مسودۀ طرزالعمل ایجاد و استفاده از این صندوق که از سوی فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان آماده شده، با دفتر ریاست جمهوری شریک گردد تا گام های عملی در این زمینه، برداشته شود.

با توجه به افزایش تهدید های گروه های تروریستی علیه خبرنگاران و رسانه ها، از چند ماه به این سو روی طرزالعمل تامین امنیت و مصونیت خبرنگاران و رسانه ها از سوی شورای امنیت ملی و فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه ها، کار صورت گرفته. این طرزالعمل از دو ماه به این سو در اختیاز شورای امنیت ملی قرار دارد؛ اما هنوز از تطبیق آن خبری نیست.

رییس جمهور وعده داد که برای تطبیق این طرزالعمل، به زودی در نشست شورای امنیت ملی، به این مساله پرداخته خواهد شد.

مسؤولان فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه ها، ابراز امید واری می کنند که رییس جمهور به وعده هایش عمل کند و همچنان اعلام کرده اند که هر یک از وعده های سپرده شده از سوی رییس جمهور را گام به گام پیگری می کنند تا به نتایج مطلوب بیانجامد.