خبرنگاران آوارۀ کندز، خواستار رسیده گی به وضعیت شان شدند

Kunduz displaced journalists are demanding investigation into their situation.
جمعه میزان 1394,7,17

در نشست خبری که صبح امروز در دفتر اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، بر گزار شده بود، خبرنگاران آوارۀ کندز، از مشکلاتی که با آن سر دچار استند، گفتند.

 پس از درگیری های اخیر، شمار زیادی از خبرنگاران که در رسانه های محلی، سرتاسری یا بین المللی در کندز فعالیت داشتند، مجبور به ترک کندز و پناه آوردن به شهر های دیگری نظیر کابل، مزار شریف، تالقان و پلخمری شده اند.

در نشست خبری امروز که بیش از 25 تن از این خبرنگاران حضور داشتند، از بی توجهی دولت در برابر خود شکایت کرده و خواستار رسیده گی جدی به مشکلات شان شدند.

صابر یوسفی خبرنگار"دویچوله" در کندز گفت: " خبرنگاران کندز همۀ دار و ندار خود را از دست داده و به ولایات دیگر پناه آورده اند و نیاز مند کمک های فوری می باشند."

زرغونه حسن، صاحب امتیاز رادیو های محلی کیهان و شایسته، از دیگران سخنران های این نشست خبری بود. به گفتۀ خانم حسن، اکثر خبرنگاران متواری شده از کندز، همراه با خانواده های شان به ولایت های دیگر رفته و در وضع ناهنجاری قرار دارند.

در این نشست خبری،مسؤولان اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان با تاکید بر مشکلات موجود خبرنگاران آوارۀ کندز، از نهاد های ملی و بین المللی خواستند، تا به کمک این خبرنگاران بشتابند.

محمد فهیم دشتی، رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان گفت: " نظر به آماری که تا حالا در اختیار ما قرار دارد، بیش از 40 خبرنگار به کابل، حدود بیست خبرنگار به تالقان، بیشتر از ده خبرنگار به مزار شریف و چند تن دیگر به پلخمری، پناهنده شده اند.

دشتی با اشاره به کمک هایی که تا هنوز در اختیار این خبرنگاران قرار داده شده، افزود: " اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان و تعدادی دیگر از نهاد های حامی خبرنگاران، کمک هایی را به این خبرنگاران انجام داده اند، که به هیچ وجه کافی نیست؛ اما ما در تلاش دریافت کمک های بیشتری به این همکاران خود هستیم."

در کنار آواره شدن شمار زیادی از خبرنگاران از کندز، دفاتر نزدیک به 15 رسانه محلی و سرتاسری در کندز مورد حملات طالبان قرار گرفته، آتش زده شده، تخریب گردیده یا تجهیزات شان به غارت رفته است.