افزایش بی سابقۀ خشونت علیه خبرنگاران واوج بیکاره گی وزارت اطلاعات و فرهنگ

یکشنبه اسد 1394,5,11

در ماه های اخیرو به ویژه در دو سه هفتۀ گذشته، خشونت ها علیه خبرنگاران و فعالان رسانه یی به گونۀ بی سابق ای افزایش یافته است. در سه هفتۀ اخیر نزدیک به پانزده مورد خشونت علیه خبرنگاران در ولایت مختلف، انجام شده و حتا در پایتخت نیز خبرنگاران

از این خشونت ها در امان نمانده اند. درحالی که مجموع خشونت های اعمال شده علیه خبرنگاران در سال گذشته میلادی، به حدود 70 مورد می رسید، در هشت ماه سال روان میلادی، شمار این خشونت ها نزدیک به تمام خشونت های سال گذشته بوده است. در جریان این هشت ما، پنج خبرنگار، جان های شان را از دست داده اند که  این رفم،در مقایسه به سال های قبل، قریب به دو برابر است.

در نشست خبریی که امروز در دفتر اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان برگزار شده  بود و در آن مسؤولان این اتحادیه و نی/ حمایت کنندۀ رسانه های آزاد افغانستان شرکت داشتند، با اشاره به این خشونت ها، از حکومت و به ویژه وزارت اطلاعات و فرهنگ انتقاد شد که در برابر این وضعیت هیچ واکنشی از خود نشان  نمی دهد.

صدیق الله توحیدی، مسؤول دیده بان رسانه های افغانستان، وزارت اطلاعات و فرهنگ را به بی اعتنایی در برابر سرنوشت خبرنگاران ، متهم کرد و گفت: " وزارت اطلاعات و فرهنگ، در حالی که می تواند در همکاری با نهاد های دیگر دولتی، برنامه هایی را برای مصونیت خبرنگاران، طرح و اجرا کند، اصلا به این مسؤولیت خود عمل نمی کند."

محمد فهیم دشتی، رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان نیز در حالی که همکاری های وزارت داخله و ریاست امنیت ملی در زمینۀ رفع خشونت ها علیه خبرنگاران را، قناعت بخش می خواند، گفت: " وزارت اطلاعات و فرهنگ که مستقیماٌ مسؤولیت فراهم آوری زمینه های بهتر و مصونتر کاری برای رسانه ها و خبرنگاران را دارد، نه تنها به این مسؤولیتش عمل نکرده؛ بلکه حتا وقتی قضایای خشونت علیه خبر نگاران رخ می دهد، هیچ آوازی از این وزارت بلند نمی شود."

دشتی در مورد این که نهاد های صنفی و حامی خبرنگاران، با تمام ظرفیت و توان، دنبال حمایت از خبرنگاران و دفاع از حقوق صنفی و حرفه یی آنان استند، افزود: " پیام ما برای خبرنگاران و فعالان رسانه یی این است که در هر جای افغانستان و در هرزمانی، اگر مورد خشونت قرار می گیرند، ما را در جریان قرار دهند تا به مشکلات شان به صورت جدی و سریع، رسیده گی صورت گیرد."

 

در این نشست همچنان، اسنادی که دال بر پیگری قضایای خشونت علیه خبرنگاران بود، با خبرنگاران حاضر شریک ساخته شد.

مسؤولان اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان می گویند، از 23 مورد قضایای خشونت علیه خبرنگاران که در سال روان به این اتحادیه، شکایت شده است، بیش از 90 در صد آن به سود خبرنگاران حل شده. به گفتۀ مسؤولان این اتحادیه، مشکلات زمانی بیشتر می شود که این گونه قضایا به مراجع قضایی محول می گردد؛ چون در اکثر موارد، محاکم کشور به این گونه پرونده ها، اصلاٌ رسیده گی نمی کنند.