پایان دورۀ آموزشی"خبرنگاران و انتخابات"

یکشنبه اسد 1394,5,11

دو دورۀ آموزشی به همکاری اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان و نهاد آلمانی"انستیتوت دویچوله" که از اول میزان آغاز شده بود،در پانزدهم میزان پایان یافت.

 

درهر کدام از این دوره ها، ده  تن از خبرنگاران افغان که در رسانه های تصویری، صوتی و چاپی فعال استند، در مورد چگونه گی پوشش خبری انتخابات به شیوه های نوین، آموزش دیدند. سه آموز گار آلمانی که در دوهفته، این دوره های آموزشی را به پیش بردند،

 

در پایان این دوره ها، به این باور بودند که سخت کوشی و عطش برای یاد گیری در میان خبرنگاران افغان، در حدیست که امید واری برای آیندۀ ژورنالیزم این کشور را به شدت بالا می برد.

 

محمد فهیم دشتی، رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان در مورد این دوره های آموزشی می گوید: " به تازه گی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، با انستیتوت دویچوله، قرار دادی بسته که بر مبنای آن، این نهاد آلمانی، به ارائۀ خدماتی برای خبرنگاران افغانستان از جمله برگزاری دوره های آموزشی متعهد شده است."

 

اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان در هفته های اخیر تلاش های گسترده ای با هدف معیاری سازی پوشش خبری انتخابات ریاست جمهوری آینده، داشته است.

 

هفتۀ قبل نشست بزرگی با شرکت صد ها تن از خبرنگاران به شمول نزدیک به صد خبرنگار از بیست ولایت کشور، به همراهی نماینده گان و مسؤولان نهاد های برگزار کننده و ناظر انتخابات، از سوی این اتحادیه، برگزار شد. در این نشست بحث های جدی و طولانی در مورد انتظارات نهاد های برگزار کننده و ناظر انتخابات از خبرنگاران و بر عکس آن صورت گرفت. مسؤولان اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان می گویند که  چنین بحث هایی کمک می کند تا پوشش خبری انتخابات معیاری تر و به این ترتیب برگزاری انتخابات شفاف تر و عادلانه تر باشد.

 

این نشست به همکاری دفتر یوناما و بنیاد آلمانی "فریدریش ایبرت" برگزار شده بود.

 

قبل از این یک کتاب رهنما(دست نامۀ رهنمای خبرنگاران در جریان انتخابات) که از سوی انجمن گزارشگران بدون مرز و سازمان بین المللی کشور های فرانسوی زبان تهیه شده است، به همکاری اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، به زبانهای دری و پشتو برگردان شده و در اختیار شماری از خبرنگاران افغان قرار داده شد.

 

فهیم دشتی، رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان می گوید: " این دستنامه معلومات و رهنمایی های جالبی برای خبرنگاران در مورد پوشش انتخابات دارد."

 

وی می افزاید: "  هزینه ای که از سوی تهیه کننده گان این دستنامه برای چاپ نسخه های فارسی و پشتوی آن اختصاص یافته بود محدود بود و به همین دلیل تعداد اندکی از این دستنامه ها(حدود 1500 نسخه) به چاپ رسید؛ ولی ما تلاش داریم تا در صورت به دست آوردن هزینۀ چاپ، هزاران نسخۀ دیگر از این دست نامه ، چاپ کرده و در اختیار خبرنگاران کشور قرار دهیم."