اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان: از نهاد های مسؤول در مورد اتهام بر وزیر اطلاعات و فرهنگ پاسخ می خواهیم

یکشنبه اسد 1394,5,11

"ریاست امنیت ملی، دادستانی کل(لوی سارنوالی) و ادارۀ عالی مبارزه با ارتشا و فساد اداری، باید در مورد اسنادی که نشاندهندۀ فساد مالی در وزارت اطلاعات و فرهنگ است، پاسخ روشن ارائه کنند." در نشست خبری امروز که در مقر اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، برگزار شده بود، محمد فهیم دشتی، رییس اجرایی این اتحادیه، ضمن این

 

اظهارات گفت: " دوماه می شود که یک دوسیۀ مکمل در مورد احتمال سؤ استفادۀ مالی به وسیلۀ سید مخدوم رهین، وزیر اطلاعات و فرهنگ، به نهاد های مسؤول فرستاده شده؛ اما هنوز پاسخی در این زمینه دریافت نشده است."

 

ریاست امنیت ملی و ادارۀ عالی مبارزه با ارتشا و فساد اداری، قبلاً گفته بودند که در این رابطه کمیسیون هایی موظف شده و به بررسی اسناد مورد نظر می پردازند؛ اما نتیجۀ این بررسی ها هنوز مشخص نشده است.

 

به گفتۀ رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، در روز های گذشته، بار دیگر نامه های رسمی عنوانی این نهاد ها فرستاده شده و از آنها تقاضا به عمل آمده تا در زمینۀ بررسی این اسناد سرعت به خرج داده و نتایج بررسی های شان را، در اختیار اذهان عامه بگذارند.

 

وی همچنان گفت: " به تازه گی این اسناد به کمیسیون امور دینی و فرهنگی مجلس نماینده و کمیسیون سمع شکایات مجلس سنا هم فرستاده شده، تا این کمیسیون ها نیز به بررسی اسناد مورد نظر بپردازند."

 

دشتی افزود: " ما حاضر به ارائۀ توضیحات بیشتر در مورد این اسناد، به نهاد هایی که مسؤولیت بررسی اسناد را دارند، نیز می باشیم."

 

نزدیک به یک ماه قبل، یکی از رسانه های غربی اتهاماتی را درمورد دست داشتن وزیر اطلاعات و فرهنگ در فساد اداری را، در گزارشی زیر عنوان"وزیر یک میلیون دالری افغانستان" به نشر رساند که بعداً ترجمۀ این گزارش در شماری از رسانه های افغانی نیز به نشر رسید. در همان زمان، اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، اعلام کرده بود که هفته ها، قبل از پخش این گزارش، اسنادی را در این رابطه به نهاد های مسؤول، جهت بررسی فرستاده است.

 

در این نشست خبری، حبیب الرحمان ابراهیمی، خبرنگار آزادی که قبلاً با رسانه هایی چون خبرگزاری پژواک،انستیتوت گزارش دهی در مورد صلح و جنگ، هفته نامۀ کابل و تعدادی دیگری از رسانه ها همکار بوده، در مورد پیگیری قضیۀ بازداشتش از سوی نیرو های امریکایی توضیحات داد.

 

به گفتۀ ابراهیمی، یک سال قبل در چنین شب و روزی، وی از سوی نیرو های امریکایی بازداشت شده و به پایگاه نظامی بگرام انتقال داده شد و بیش از یک هفته را در آن جا زندانی بود.

 

آقای ابراهیمی ، پس از رهایی از بازداشت نیرو های امریکایی، به همکاری اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، عریضه ای را عنوان ریاست جمهوری نوشت و خواهان تحقیقات در این مورد و جبران خساره شد. ابراهیمی در نشست خبری امروز گفت که نیرو های امریکایی مقداری وسایل کاری، پول و زیورات را از خانه اش با خود برده اند.

 

فهیم دشتی رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان در این مورد گفت: " با وجود تماس های مکرری که با دفتر سخنگوی ریاست جمهور و ریاست دفتر رییس جمهور داشته ایم، هنوز هیچ اقدامی در مورد خواست های آقای ابراهیمی، صورت نگرفته است."