
صبح امروز در نشستی که به اشتراک نماینده گان نهاد های صنفی و حامی خبرنگاران و تعدادی از خبرنگاران رسانه های مختلف، در مرکز رسانه های حکومت برگزار شده بود، دو تن
از خبرنگاران برای عضویت در شورای عالی رسانه های برگزیده شدند. بر اساس حکم مادۀ 41 قانون رسانه های همه گانی، از مجموع سیزده عضو شورای عالی رسانه ها، دوتن آنان باید از میان "جامعۀ ژورنالیستان" برگزیده شوند. درهمین مادۀ قانون گفته شده است که برای انتخاب این دو تن و هم چنان برای انتخاب دو نماینده از جامعۀ مدنی، باید طرزالعملی ساخته شود؛ ولی این که طرز العمل را کی و چه زمانی بسازد، در این مادۀ قانون ابهام دارد.
بیش از یک سال قبل، نهاد های چتری جامعۀ مدنی، با فرستادن یک- یک نماینده، در نشستی با هدف انتخاب نماینده گان شان به شورای عالی رسانه ها،نماینده گان خود را انتخاب و معرفی کردند که از همان زمان تا کنون، آن دو تن عضویت شورای عالی رسانه ها را دارند.
نهاد های صنفی و حامی خبرنگاران، نیز با راهکار مشابه، امروز به انتخاب نماینده گان شان برای عضویت در شورای عالی رسانه ها پرداختند.
پنج تن از خبرنگاران(حشمت الله رادفر،ناهید نظری،خپلواک ساپی، عبدالله آزاده خنجانی، و حکیم مختار) خود را در این انتخابات، نامزد کرده بودند که ازاین میان عبدالله آزاده خنجانی، مدیر مسؤول تلویزیون یک و معاون کمیتۀ مصونیت خبرنگاران با کسب 47 رای و خپلواک ساپی، مدیر مسؤول تلویزیون شمشاد و رییس انجمن آزاد خبرنگاران افغانستان با کسب 39 رای پیروز شناخته شدند و ناهید نظری،حکیم مختار و حشمت الله راد فر به ترتیب با21،20 و 3 رای، موفق نشدند.
در این نشست از اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان، اتحادیۀ ملی ژورنالیستان و خبرنگاران افغانستان، انجمن زنان ژورنالیست افغان، انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان، سفما افغانستان، سُوَم افغانستان، شورای سرتاسری ژورنالیستان افغانستان، کمیتۀ دفاع از ژورنالیستان افغان، کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغانستان و نی- حمایت کنندۀ رسانه های آزاد افغانستان، دعوت شده بود تا هر کدام پنج نمایندۀ خود را معرفی نمایند. از این میان شورای سراسری ژورنالیستان افغانستان نماینده گان خود را به این نشست نفرستاده بود و سه تن از نماینده گان اتحادیۀ ملی ژورنالیستان و خبرنگاران افغانستان،به رسم اعتراض مجلس را ترک کردند.
انتخاب امروز زیر نظر سه نماینده از کمیسیون مستقل انتخاب کشور برگزار شد. این نماینده گان، جریان انتخابات را شفاف و عادلانه خواندند؛ اما گفتند که به گونۀ رسمی، گزارشی در این مورد تهیه و نشر می کنند.
پس از آن که به روز شنبه، یازدهم جوزای سال روان، وزیر اطلاعات و فرهنگ در نشست کمیسیون سمع شکایات مجلس سنا و در حضور نماینده گان ژورنالیستان وعده سپرد که زمینه را برای عضویت نماینده گان انتخابی ژورنالیستان در شورای عالی رسانه ها مساعت می سازد، نهاد های صنفی و حامی خبرنگاران،امروز به انتخاب این دو نماینده پرداختند که به زودی، عضویت شورای عالی رسانه ها را کسب خواهند کرد.
در سه سال گذشته، به دلایل مختلف و به ویژه به دلیل مانع تراشی های وزیر اطلاعات و فرهنگ، نماینده گان انتخابی ژورنالیستان به شورای عالی رسانه ها راه نیافته و به جای آنان دوتن را شخص وزیر اطلاعات و فرهنگ به عنوان نماینده گان ژورنالیستان در این شورا، انتصاب کرده بود.