شماری از خبرنگاران در جلال آباد، از سوی نیرو های امنیتی لت و کوب شدند

یکشنبه اسد 1394,5,11

در جریان پوشش خبری حملۀ انتحاری امروز در شهر جلال آباد، حد اقل هفت تن از خبرنگاران رسانه های مختلف، مورد خشونت نیرو های امنیتی قرار گرفتند.

 

شماری از این خبرنگاران می گویند که علاوه بر لت و کوب شان از سوی

 

نیرو های امنیتی، وسایل کاری شان یا ضبط و یا هم شکستانده شده است. آنها همچنان ادعا دارند که نیرو های امنیتی مانع از این شده اند تا خبرنگاران به تصویر برداری از محل رویداد بپردازند.

 

نیروهای امنیتی ننگرهار در این مورد ابراز نکرده اند؛ اما یکی از مسؤولان وزارت داخله، در حالی که نخواست هویتش فاش شود، این خبر را تایید کرده و گفته است که در این مورد تحقیقات صورت خواهد گرفت.

 

نهاد های مدافع آزادی بیان و حامی رسانه ها و خبرنگاران،برخورد نیرو های امنیتی با خبرنگاران در شهر جلال آباد را به شدت تقبیح کرده و از مسؤولان وزارت های داخله و دفاع و ریاست امنیت ملی خواسته اند که به این قضیه رسیده گی شود.

 

سید محمد علی رضوانی، سخنگوی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان می گوید: " این نخستین بار نیست که خبرنگاران با این گونه برخورد ها مواجه می شوند؛ اما مشکل اینجاست که نهاد های مسؤول اقدامی برای جلوگیری از این گونه حوادث نکرده اند."

 

به گفتۀ مسؤولان اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان ،در نشست مشترکی که دو ماه قبل، میان اعضای رهبری فدراسیون ژورنالیستان افغانستان وسخنگویان نهاد های امنیتی بر گزار شد، راه های جلو گیری از این گونه حوادث جستجو گردید.

 

فدراسیون ژورنالیستان افغانستان متشکل از9 نهاد صنفی و حامی و مدافع خبرنگاران است که به تازه گی تشکیل شده.

 

فهیم دشتی، رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان و عضو هیئت رهبری فدراسیون ژورنالیستان افغانستان، که در این نشست شرکت داشته، می گوید: " ما پیشنهادات مشخصی عنوان نهاد های امنیتی داشتیم تا جلو این گونه حوادث گرفته شود. به گونۀ مثال ایجاد یک تیم مشخص از نیرو های امنیتی که در جریان حوادث انتحاری یا بم گذاری ها، بتواند زمینه را برای پوشش خبری این حوادث به خبرنگاران،میسر سازند."

 

با این حال،حادثۀ اخیر در جلال آباد به این معناست که هنوز نهاد های امنیتی در این زمینه گام های عملی بر نداشته اند.