
"شورای عالی رسانه ها، در یک سال گذشته، جلسۀ رسمی نداشته و بسیاری از مشکلات موجود در رسانه ها، به دلیل عدم فعالیت این شورا، ادامه داشته یا افزایش می یابد."
شماری از مسؤولان نهاد های حامی و صنفی رسانه ها در نشستی که روز گذشته با سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ داشتند، این موضوع را بیان کرده و خواستار، فعال سازی شورای عالی رسانه ها شدند.
در این نشست همچنان، نگرانی ها در مورد این که حتا در سال های قبل نیز شورای عالی رسانه ها فعالیت و دست آورد چندانی نداشته، ابراز شد.
این شورا که بر اساس مادۀ چهل و یکم قانون رسانه های همه گانی به وجود آمده، در کنار وظایف دیگر، مکلف به تهیۀ چهارچوب عمومی یا پالیسی ملی فعالیت رسانه ها در کشور است.
مسؤولان نهاد های صنفی و حامی خبرنگاران، یکی از دلایل عدم فعالیت این شورا را در عدم نماینده گی درست از جامعۀ رسانه یی کشور در این شورا می دانند. بر مبنای احکام قانون رسانه های همه گانی، دو تن از اعضای این شورا باید از میان خبرنگاران انتخاب شوند که بر خلاف قانون، در زمان تصدی وزارت اطلاعات و فرهنگ از سوی سید مخدوم رهین، دو تن به عنوان نماینده گان خبرنگاران در این شورا انتصاب شده اند که نمی توانند نماینده گی، خبرنگاران را به گونۀ درست انجام دهند.
در نشست روز گذشته، فیصله شد که طرزالعمل انتخاب نماینده گان خبرنگاران برای عضویت در این شورا، آماده شود.
میر علی اصغر اکبر زاده، محمد فهیم دشتی، رحیم الله سمندر، حفیظ الله بارکزی، ممتاز حیدری و بشیر عاطف به نماینده گی از نهاد های صنفی خبرنگاران و خانم نجیبه مرام به عنوان نمایندۀ وزارت اطلاعات و فرهنگ، در ترکیب یک کمیته، مسؤولیت تهیۀ این طرزالعمل را به دوش گرفته اند که تا پایان این هفته، باید آماده شود.
محمد فهیم دشتی، رییس اجرایی اتحادیۀ ملی ژورنالیستان افغانستان و عضو این کمیته می گوید: " هدف این است تا طرزالعمل گزینش نماینده گان خبرنگاران برای عضویت در شورای عالی رسانه ها و معیار هایی که این نماینده گان باید واجد آن باشند از سوی این کمیته، آماده شود."
وی می افزاید: " ما امید واریم با گزینش افراد مناسب، به عنوان نماینده گان خبرنگاران در شورای عالی رسانه ها، زمینۀ فعالیت این شورا در چهار چوب قوانین کشور فراهم شده و مشکلاتی که از عدم فعالیت این شورا، به وجود آمده، از میان برداشته شود."