برگزاری نشست ملی امنیت و مصونیت خبرنگاران در کابل

چهارشنبه ثور 1396,2,13

نشست بزرگی تحت عنوان «نشست ملی امنیت و مصونیت ژورنالیستان» به روز های دوازدهم و سیزدهم ثور، در کابل برگزار شد.

دراین نشست که از سوی فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان، به همکاری وزارت اطلاعات و فرهنگ و حمایت مالی دفتر انتر نیوز در کابل، برگزار شد، مقامات دولتی، مدیران و کارمندان رسانه ها، خبرنگاران کابل و ولایت و شماری از نماینده گان موسسات بین المللی، شرکت داشتند.

با توجه به افزایش خشونت ها در برابر خبرنگاران در سال گذشته و همچنان نبود مصونیت شغلی برای خبرنگاران و آزار و اذیت بانوان خبرنگار در محیط کار، این نشست به سه موضوع عمده( مصونیت جانی، مصونیت شغلی و مصونیت جنسیتی) خبرنگاران پرداخت.

در روز نخست این نشست داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجراییه ، آقای یاماموتو، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان، فاضل سانچارکی، معیین وزارت اطلاعات و فرهنگ و فهیم دشتی، عضو فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان، در مورد مشکلات خبر نگاران و کارمندان رسانه ها در سه زمینه یاد شده، صحبت کردند.

دربعد از چاشت روز نخست، گفتگو های های گسترده و بحث های عمیق ، میان شرکت کننده گان، در مورد مصونیت جانی خبرنگاران، صورت گرفت که نماینده گان حکومت و فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان به پرسش های خبرنگاران کابل و ولایت در این زمینه، پاسخ گفته و هرکدام، وعده کردند که از موضع خود برای رفع این مشکلات، تلاش خواهند کرد.

روز دوم نشست به مصونیت شغلی و جنسیتی خبرنگاران، اختصاص یافته بود که با بحث های جدی و پرسش های عمده در این مورد، پیگری شد.

در این نشست شماری از نهاد های شامل فدراسیون، از جمله اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان، کابل پرس کلب، نی/ حمایت کننده رسانه های آزاد در افغانستان، بازار رسانه ها و کمیته مصونیت خبرنگاران، در دسته های مختلف(پیشکسوتان عرصه خبرنگاری، خبرنگارانی که جبههات جنگ را پوشش می دهند، برنده گان برنامه رقابتی نی و بانوان خبرنگاری که به پوشش رویداد ها در بیرون از دفاتر شان می پردازند) به تقدیر از خبرنگاران، پرداختند.

در روز دوم این نشست، محمد سرور دانش، معاون رییس جمهور و رییس کمیته مشترک تامین امنیت و مصونیت خبرنگاران و رسانه ها، در باره کار کرد های این کمیته، سخنرانی کرد و با انتقاد از لوی سارنوالی و وزارت داخله گفت که این دونها در پیگیری دوسیه های قتل خبرنگارن یا خشونت ها علیه آنها، مسرولیت های شان را انجام نداده اند.

نشست با صدور قطعنامه ای از سوی شرکت کننده گان که در آن بر تعههدات دولت و فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان و مسررلیت های مالکان و گرداننده گان رسانه ها، تاکید شده بود، به پایان رسید.

در این نشست حدود ۲۰۰ تن از خبرنگاران کابل و ولایات، شرکت داشتند.