
در نهمین نشست کمیتهٔ مشترک رسانه ها و حکومت که روز گذشته در دفتر معاون دوم ریاست جمهوری برگزار شد، فیصله های نشست قبلی، پیگیری شده و در مورد پیشنهادها و مسایل جدید، فیصله صورت گرفت.
کمیتهٔ فرعیی که با حضور نماینده گان فدراسیون و مسؤولان وزارت داخله، برای پیگری قضایای خشونت علیه خبرنگاران تعیین شده بود، در نشست روز گذشته، گزارش مفصل خود را ارائه کرد.
بر مبنای این گزارش از مجموع ۱۷۲ قضیه که باید بررسی می شد، اسناد مربوط به ۴۴ قضیه به شمول ۱۵ مورد قتل،۳ مورد مجروحیت، ۴ مورد بازداشت،۱۱ مورد لت و کوب، ۴ مورد اختطاف و ۷ مورد تهدید، تکمیل شده و آمادهٔ اجراأت عدلی می باشد.
رییس مبارزه با جرایم جنایی وزارت داخله در مورد ۶۹ قضیه دیگر که عاملین خشونت در آن قضات، دادستان ها، محافظین رییس جمهور، اعضای شورای ملی، نیرو های خارجی و والی ها بوده اند، طالب هدایت از کمیتهٔ مشترک بود. به گفتهٔ وی پولیس صلاحیت تحقیق از دادستان ها، قضات و اعضای شورای ملی را ندارد. در این مورد فیصله شد تا نماینده گان نهاد های مربوط که در کمیتهٔ مشترک حضور دارند این موضوع را درنهاد های خود پیگری کنند و وزارت داخله رسماً جزئیات این قضایا را به نهاد های مربوط بفرستد.
بر اساس این گزارش، اسناد حدود ۶۰ قضیهٔ دیگر ناقص است که کمیتهٔ فرعی مسؤولیت تکمیل آن را بر عهده گرفت.
در نشست هفتم کمیتهٔ مشترک، طرح ایجاد خانه های امن بررسی شده و به ادارهٔ ارگان های محل وظیفه داده شده بود که نظریات خود را در این مورد ارائه کند. در نشست روز گذشته، پس از استعماع نظریات آن اداره ، فیصله شد تا گروه مشترکی از اعضای فدراسیون نهاد های ژورنالیستان و رسانه های افغانستان، ادارهٔ ارگان های محل، ریاست امنیت ملی، وزارت اطلاعات و فرهنگ، این طرح را تا نشست بعدی تکمیل کنند.
برای جلوگیری از خشونت نیرو های امنیتی در برابر خبرنگاران، حین پوشش خبری حوادث تروریستی، فیصله شده تا نماینده گان وزارت های دفاع و داخله، ریاست امنیت ملی و اعضای فدراسیون، طرحی را به این منظور آماده کرده و به نشست بعدی ارائه کنند.
با وجود این که بخشی از مشکلات رسانه ها از تأخیر در پرداخت مالیات و جریمه های مالیاتی در فرمان جدید رییس جمهور، رفع شده است، هنوز در زمینه مسایل مالی، رسانه ها با شماری از ادارت دولتی از جمله وزارت های مخابرات و انرژی و آب، مشکل دارند.
در نشست دیروز فیصله شده که هدایت رییس جمهور برای پیگیری این مسأله از سوی وزارت های مالیه، اطلاعات و فرهنگ و مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، با حضور اعضای فدراسیون، تعقیب شود.
قرار است به زودی ، یک کمیتهٔفرعی، در این زمینه به کار آغاز کند.
ریاست امنیت ملی و ادارهٔ ارگان های محل، گزارش رسیده گی به قضیای خشونت علیه خبرنگاران در یک ماه اخیر را ارائه کردند که بر اساس آن حدود بیست قضیهٔ خشونت در یک ماه اخیر اتفاق افتاده و به جز یک مورد که در آن ماموران امنیت ملی، نوار ویدیویی خبرنگار تلویزیون طلوع از حمله بر ورزشگاه کرکت را ضبط کرده بودند، باقی قضایای فیصله شده است.
نماینده امنیت ملی، با تأیید این حادثه گفت که عاملین قضیه شناسایی شده اند. فیصلهٔ نشست دیروز این بود که ریاست امنیت ملی با سرعت به قضیهٔ ذکر شده رسیده گی کند.
شکایت خبرنگاران هلمند از تهدید های امنیتی از سوی تروریستان و برخورد نادرست معاون والی هلمند با آنان، در نسشت روز گذشته، بررسی و فیصله شد که در مورد اول پولیس، امنیت ملی و فدراسیون در هماهنگی برای رفع تهدیدات کار کنند و در مورد دوم، ادارهٔ ارگان های محل، قضیه را بررسی نماید.
یکی از فیصله های نشست روز گذشته این بود که اعضای کمیتهٔ مشترک، پس از این در جریان فرصت یکماهه ای که میان جلسات کمیتهٔ مشترک وجود دارد، کار های شان را با سرعت پیگیری کرده و گزارشات فعالیت های شان را بلافاضله، از طریق سکرتریت کمیته، در اختیار معاون دوم رییس جمهور قرار دهند.